Munkáim

Az alábbi weboldalakon találják meg növényvédelmi felhívásaimat:

 

Agroforrás Kft. (2006 – 2008. évek), Óbuda Hegyvidékiek Egyesülete (2009 – 2014. évek), Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (2009 – 2019. évek)

A Kamarával közösen végzett munka, mely 2009. óta a főváros és az ország több pontján és 2016. óta már Beregszászon is követi a vadgesztenyelevél-aknázómoly rajzását. Ugyanakkor Budapesten és az ország több helyszínén, valamint Beregszászon 12 gyümölcskártevő faj rajzását, feromon- és színcsapdákkal figyeljük. A weblap a fogási adatokat táblázatos formában tartalmazza. 2012-től a hajdani Corvinus-, a mai nevén Szent István Egyetem Budai Karának Rovartani Tanszéke által üzemeltetett, napi méréseket adó webkamerás csapdázás eredményei is felkerültek a honlapra, dr. Hári Katalin előrejelzéseivel egyetemben. A fenti információk alapján házikerti és közterületi növényvédelmi felhívásokat írtam, melyek a hatóanyagokat tartalmazó változatban a kamara, míg szernevekkel ellátva a saját, alábbi oldalamon találhatóak. A munkák – immáron a selyemfényű puszpángmoly országos csapdázásával kiegészítve – 2019-ben is folytatódtak. Köszönöm a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának, az Agrárin Kft-nek, a NAK-nak, a Hermes ÁFÉSZ-nek, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének és több más szponzornak a segítségét. 2020-ban is folytatjuk a közös munkát, köszönöm szponzorainknak! Érdemes ellátogatni az oldalaikra, ahol értékes információkat találnak.

www.zsigogyorgy.hu oldalamon a Növényvédelem fejezetben összegyűjtve is megtekinthetik a fent említett táblázatokat, dr. Hári Katalin előrejelzéseit és a felhívásaimat.

 

Hermes ÁFÉSZ 

Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

 

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (NMNK)

 

Ökológiai Mezőgazdasági Kuatatóintézet

 

Egyéb növényvédelmi tárgyú munkáim (2015. elején megszűrtem)

A győri ünnepi rendezvény meghívója, 2020.

A budapesti vetőmagbörze meghívója, 2020.

A K&H Bank Agrárklubjának meghívója (2019.)

Az NMNK növényorvosi továbbképzésén elhangzott előadásom (2019.)

Az Agromulti Kereskedőház Kft. vevőtalálkozóján elhangzott előadásom (2019.)

A Szent István Egytemen elhangzott előadásom (2019.)

Az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában elhangzott előadásom

A házikertesek növényvédelmi tevékenységéről készült felmérésünk eredményeit a címoldalról tölthetik le (KWIZDA Kft. és NMNK, 2017.)

Az “TÁPANYAGUTÁNPÓTLÁS ÉS A NÖVÉNYVÉDELEM ÚJ LEHETŐSÉGEI A KLÍMAVÁLTOZÁS TÜKRÉBEN ” konferencián tartott előadásom, Nagytétény, 2016. július 27-én

A 20. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon elhangzott előadásom, 2015. október 21-én (“A jövevény károsítók megjelenésemi tevé közvetlen környezetünkben…“)

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertművészeti Tanszékén elhangzott előadásom, 2015. 03. hó 04-én (“Közterületek növényvédelme“)

A Főkert Zrt. konferenciáján elhangzott előadásom, 2014. december 9-én (“A közterületi növényvédelem időszerű kérdései“)

A tiszaszigeti szakmai konferencián elhangzott előadásom, 2014. 07. hó 10. (“Fontosabb károsítók a dísznövényeken“)

A székesfehérvári MÖFÖSZ konferencián elhangzott előadásom, 2014. 06. hó 19. (“Aktuális növényvédelmi feladatok, új kártevők és kórokozók elleni védekezés“)

A magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara hódmezővásárhelyi ülésére készített előadásom (“A közterület mint kiskultúra“).

A MÖFÖSZ szervezésében Eger Polgármesteri Hivatalában, 2012. december 12-én megtartott előadásom (“Közterületi növényvédelem és munkavédelem)

2012. október 17-én a 6. Nemzetközi Növényvédelmi Fórumon, a Debreceni Egyetemen megtartott előadásom (“Egy fővárosi növényvédős észlelései“)

Mezőhír havilap 2012. februári számában megjelent közös cikkünk (“Néhány gondolat a közterületi…”)

A 2012. évi AGRO+MASHEXPO -n elhangzott “Előrejelzés…” előadásom bemutató anyaga

A gödöllői biodinamikus találkozón elhangzott “Homeopátia a növények gyógyításában???” előadásom anyaga (2012.01.21.)

Az Agroinform újságban 2011. decemberi számában megjelent szubjektív önéletrajzom

2012. 01. hó 16-án Kecskeméten elhangzott “A közterületi növényvédelem problémái és a megoldási lehetőségek” előadásom

2011. 11. hó 09-én a VI. Növényorvos Napon elhangzott “A lakosságnak is kellemetlenséget okozó kártevők közterületeken” előadásom

Az Agrofórum havilapban közölt “Mit eszik a magyar” cikkem

Vadgesztenyelevél-aknázómoly elleni hamvasztásos kísérlet bemutató anyaga

Az Agrofórum havilapban közölt “A közterületi növényvédelem aktuális problémái” cikkem

A közterületi növényvédelem időszerű kérdései (2009. FŐKERT Nap)

Növényvédő szer engedélyokiratok módosításainak nyomon követése (A Hermes ÁFÉSZ felkérésére 2007. óta folyamatosan végzett munka. Egy a kereskedőknek szóló tájékoztató a sok közül.)

Permetezések hatékonyságának értékelése (Szakmai irányítás, a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatánál végzett permetezések technológiájának értékeléséhez.)

Vadgesztenyelevél-aknázómoly előrejelző rendszer kiépítése, üzemeltetése (Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának 2007-ben, évértékelés.)

Allergiát okozó gyomok felmérése, parlagfűfelmérés (Szakmai irányítás, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal felkérésére végzett munka.)

Rendszeresen előadást tartok a Szent István Egyetem Budai Campusán, a növényvédelmi szakmérnökök továbbképzésein, szakközépiskolákban és kertbarát körökben